Späť

5 dôvodov prečo by ste mali novú web stránku mať postavenú na platforme WordPress
 Zverejnené dňa 6 Mar 2017

V dnešnej dobe je veľmi dôležité mať webovú stránku, ktorá prezentuje Vaše služby a produkty online. Váš web má za úlohu pôsobiť ako výklad na ulici medzi ostatnou konkurenciou. Ak nie je optimalizovaný pre mobilné zariadenia alebo je pre návštevníka ťažké sa zorientovať, jednoducho odíde ďalej ku konkurencii a vy ste tak stratili potencionálneho zákazníka.

Väčšina majiteľov firiem pri výbere digitálnej agentúry, s ktorou sa rozhodnú spolupracovať, pozerajú len na cenu za vykonané práce a zabúdajú, že nízka cena nie je vždy základom úspechu. Lacný a nefungujúci web Vám môže skôr uškodiť ako pomôcť, v tomto prípade je lepšie nemať webovú prezentáciu vôbec.

WordPress je jedna z najobľúbenejších platform na internete, počas rokov, kedy bola prvýkrát uvedená do prevádzky sa developerom podarilo vybudovať kvalitného a silného hráča. Na začiatku WordPress slúžil hlavne ako blog platforma, neskôr bolo pridaných veľa nových pluginov a funkcionalít, ktoré rozšírili jej schopnosti. Tu je 5 dôvodov prečo by mala byť platforma WordPress ako jedna z Vašich možností, ak potrebujete novú webovú prezentáciu:

1. Blog platforma

Je všeobecne známe, že kvalitný obsah webu priťahuje publikum a potencionálnych zákazníkov, a teda je pozitívnym faktorom pre SEO. Ak už pravidelne blogujete a pridávate články online, ste o krok vpred, avšak čo keby bolo možné pridávať blogy priamo na Váš web? WordPress túto funkcionalitu ponúka, čo znamená, že Váš web sa môže stať zaujímavým zdrojom informácii online!

2. WordPress aktualizácie a bezpečnosť

WordPress vývojári a autori pluginov pravidelne ponúkajú aktualizácie na stiahnutie, ktoré zvyšujú samotnú bezpečnosť a môžete si byť istý, že to nebude jednoduchá úloha pre hackerov preniknúť do zdrojového kódu Vašej webovej stránky. Tiež navrhujem zvážiť možnosť automatických aktualizácii, ktoré vykonajú tieto úlohy pravidelne bez toho, aby ste museli pohnúť prstom. Tu sa však jedná len o drobné aktualizácie a určite by som odporúčal pravidelne navštevovať web, keby náhodou došlo ku konfliktu s Vašou šablónou alebo nejakým iným problémom, ktoré môžu akokoľvek negatívne zasiahnuť Váš web.

3. SEO

SEO alebo aj optimalizácia pre vyhľadávače zahŕňa činnosť, vďaka ktorej budú Vaše web stránky atraktívnejšie pre Vašich návštevníkov a teda aj Google dá Vášmu webu prednosť pred ostatnými a priradí mu vyššie pozície vo výsledkoch vyhľadávania. WordPress ponúka veľa modulov, ako napr. SEO Yoast, ktorý Vám umožní ľahko nastaviť meta informácie, obsahuje tiež aj farebný semafor, ktorý zhodnotí obsah Vášho webu a poradí Vám, ako ho vylepšiť, ale aj mnoho iných funkcionalít.

4. Vývojári

Ja osobne nepoznám web developera, ktorý by sa nestretol s platformou WordPress alebo by ju považoval za zložitú a nevedel by v nej naprogramovať aspoň základné funkcie. To znamená, že si môžete ľahko vybrať z množstva ľudí, ktorí ponúkajú svoje služby v tejto oblasti a možno aj ušetríte nemalé finančné prostriedky. Nie vždy je však najnižšia cena zárukou kvality – ak potrebujete pomôcť, neváhajte ma čo najskôr a rád nacením Váš projekt.

5. História

WordPress nie je žiaden nováčik, počas desiatich rokov a vďaka tisíckam hodinám sa podarilo vývojárom vytvoriť platformu, ktorá ponúka veľa možností a spôsobov ako mať kvalitné webové prezentácie online.

Samozrejme, platí staré známe 100 ľudí 100 chutí. Môj názor však je, že WordPress je jedna z najlepších platform celkovo. Či je Vaša firma etablovanou značkou alebo start-up, WordPress by mal byť ako jedna z možností v závislosti od Vašich plánov a požiadaviek na online prezentácie.

Kategória:  WordPress