Späť

Uistite sa, že Vaše WordPress webové stránky sú aktualizované a chránené
 Zverejnené dňa 6 Mar 2017

Toto je niečo, čo je veľmi dôležité a neustále pripomínam svojim klientom, je totižto veľmi potrebné mať web, ktorý jednak plní svoju úlohu a zároveň je aj bezpečný pre návštevníkov. Pravidelné aktualizácie platformy WordPress a pluginov prispievajú k tomu, že potencionálni hackeri nemôžu ľahko preniknúť cez bezpečnostné mechanizmy a infiltrovať Váš web či už s vírusom alebo inými nástrahami.

Mojim klientom ponúkam pravidelné aktualizácie každé dva týždne počas prvého roku po úspešnom spracovaní webu, ponúka Vám takéto služby aj konkurencia?

Minulý týždeň bezpečnostná hrozba bola objavená v platforme WordPress, ktorá umožnila hackerom napadnúť desiatky tisíc web stránok. Nebolo to len jednoduché pridanie obsahu s linkom na vírus, ale weby boli prevzaté hackermi. Jeden článok na BBC poukazuje na to, že bola nájdená hrozba v jednom z pluginov, ktorá bola k dispozícii pre použitie hackerom od konca minulého roka 2016.

Aj keď veľa webových stránok bolo zaktualizovaných, je predpoklad, že 40 tisíc webov bolo zasiahnutých, ktoré boli použité na malware aktivity.

Vždy sa uistite, že Váš WordPress web je na najnovšej verzii platformy, či už aktualizácie spravíte manuálne alebo automaticky – v neposlednom rade zdieľam link, kde je viac info.

Kategória:  Bezpečnosť, WordPress